Taina - Kuukauden Otelainen

"Syö vähemmän ja liiku enemmän." Tätä toistin itselleni, kun painoni alkoi pikku hiljaa nousta. Reilun vuoden verran yritin omin keinoin pudottaa painoani.  Olin juossut puoli- ja täysmaratoneja ja luulin tietäväni, miten paljon ja minkälaista ravintoa liikkuva ihminen tarvitsee. Luulin myös tietäväni, miten paljon ja millaista liikuntaa minun pitäisi harrastaa, että paino lähtee tippumaan. Liikuin monipuolisesti useita tunteja viikossa, söin aina vain vähemmän ja painoni vain nousi. Sitten havahduin siihen, ettei tilanteeni ole normaali.

Pari vuotta sitten sain vinkin kokeilla personal trainer -ohjausta. Innostuin ajatuksesta heti ja aloin etsiä netistä, onko Oulaisissa tarjolla ohjausta. Etsinnät veivät minut Vahvan otteen sivuille. Perehdyin Vahvan otteen erilaisiin ohjaus -paketteihin ja löysin niistä minua eniten kiinnostavan ohjauspaketin. Laitoin Miialle viestiä alkaisiko hän minun personal traineriksi ja vastaus oli kyllä.

Ensimmäisellä tapaamisella Miia kysyi, miksi haluan valmennukseen. Kerroin epäonnistuneet yritykseni pudottaa painoa omin keinoin ja että tarvitsisin ammattitaitoisen tsempparin tuekseni painonpudotukseen. Ohjauksen alussa minut "mitattiin" mittanauhalla, vaakalla ja kehon koostumuskin mitattiin. Pidin myös ruokapäiväkirjaa ennen ohjauksen aloitusta, josta Miia näki ruokailutottumukseni ja syömäni energiamäärän. Näiden tietojen perusteella Miia totesi heti, että elimistöni voi käydä "säästöliekillä" eli söin aivan liian vähän suhteessa siihen, paljonko kulutan. Ensimmäiset neuvot Miialta minulle oli, että ruokavaliooni lisätään energiaa pikku hiljaa ja viikossa pitää ehdottomasti olla lepopäiviä, jolloin en urheile. Neuvot vähän ihmetyttivät minua, mutta olin ohjauksen alussa sanonut Miialle, että sinä ohjaat minua ja minä teen sen mukaan. Ja kuinkas sitten kävikään? Kun minä söin enemmän ja kevensin liikkumista, painoni alkoi pudota. Olin tosi tyytyväinen ensimmäisen punnituksen jälkeen, kun paino oli tippunut ja senttejä oli lähtenyt myös.

Tämän parin vuoden aikana olen saanut Miialta monia neuvoja, miten pudottaa painoa. Painonpudotukseni on usean kerran "jysähtänyt" paikalleen ja Miia on aina keksinyt uudet keinot, millä aineenvaihduntani on saatu taas käyntiin ja paino tippumaan. Millaisia tuloksia sitten on tullut? Säännöllisesti Miia on tehnyt mittauksia ja tulokset osoittavat, että rasva sisäelinten ympäriltä on "sulanut", paino on pudonnut 10 kg, vyötärö on kaventunut reilut 15cm. Itselleni tärkein tulos on ollut se, että oloni on keveämpi, vaikka luvut vaakalla tai mittanauhassa ei niin suuria olekaan. Olen myös oppinut pitämään kuntosalitreeneistä, joista vielä pari vuotta sitten en pitänyt yhtään.

Yhteistyö Miian kanssa on nyt kestänyt pari vuotta eikä loppua taida olla näkyvissä. Meidän henkilökemiat käy niin hyvin yhteen, että olen sanonut ohjauksen kestävän pitkälle tulevaisuuteen. Valmennuksen aluksi tapasimme viikottain, tällä hetkellä treenaan omatoimisesti ja tapaamme Miian kanssa kerran kuukaudessa. Miian ohjaus on ollut monipuolista ja kokonaisvaltaista. Neuvot ovat liittyneet niin ruokavalioon kuin liikkumiseen, henkistä puolta unohtamatta. Monenlaisia harjoituksia on tehty kuntosalilla, ulkona, mielikuvaharjoituksissa, yksin ja yhdessä. Jos sinä mietit personal trainer -ohjausta niin voin lämpimästi suositella Miian ohjausta sinulle.

Taina