Janette - Kuukauden Otelainen

"Minulta on joskus kysytty, miten oikein jaksan treenata viikosta ja kuukaudesta toiseen? Minulle vastaus on yksinkertainen: treenaaminen ei ole minulle pakkopullaa, vaan siitä on tullut elämäntapa!

Olen treenannut kuntosalilla noin kolme vuotta aktiivisesti. Pääasiassa käyn salilla bodailemassa, mutta vedän kerran viikossa HIIT-treenejä Vihannissa ja tammikuussa aloitin spinningissä käynnin. Viime kesänä ohjasin Alpuassa kesätreenejä, jossa mm. pyöriteltiin traktorinrengasta, juostiin metsässä ja crossiradalla (selässä reput, joissa oli painona vesipulloja) ja tehtiin burpeeta, eli yleisliikettä. Rankkaa, mutta hauskaa!

Tavoitteenani on kasvattaa mahdollisimman paljon lihasta, mutta haluan myös voida paremmin. Rakastan myös räjähtäviä, hikisiä ja kovatempoisia treenejä. Ryhmäliikuntaa ohjatessa on mahtava nähdä, kuinka saa kannustettua muita ylittämään oman mukavuusalueensa. Treeni on kuin terapiaa, sillä silloin unohdan kaikki kouluasiat ja huolenaiheet.

Olen itseni motivaattori. Kliseistä sanoa, mutta saan kaiken intoni ja motivaationi siitä, kun näen oman kehitykseni peilistä ja käyttämistäni painoista salilla. Onkohan parempaa, kuin se, että huomaa rykäisseensä maasta hieman enemmän, kuin edellisellä kerralla? Itseään ei kannata vertailla muihin, ei parempiin, eikä huonompiin. Kehittyneemmiltä kannattaa kysyä neuvoja ja apua, sillon oppii paljon uutta.

Lepoviikon jälkeen treeni voi tuntua tahmaiselta, mutta eteenpäin on puskettava. Jos motivaatio hipoo lattiaa, silloin suunnittelen hauskan ja nopean mutta tehokkaan treenin. Sekoitan mukaan lempiliikkeitäni ja kokeilen jotain uutta. Silloin treeni luistaa ja mieli virkistyy, eikä motivaatio ja innostus rötkötä enää lattiassa.

Rakastan treenaamista, mutta vielä enemmän rakastan ruokaa ja rentoutumista. Liian moni treenaaja vetää monen monta treeniä viikkoon ilman lepoa ja kaiken lisäksi kituuttaa itseään vähällä ruualla. Sitten saatetaan ihmetellä missä se kehitys viipyy. Olen hyvilläni siitä, etten ole koskaan ottanut ylimääräistä stressiä ja ahdistuksen aihetta ruuasta ja syömisestä.

Treenatkaa kovaa, niin että hiki lentää ja lihaksissa polttelee. Syökää puhtaasti ja paljon sekä levätkää ja rentoutukaa. Älkää olko liian ankaria itsellenne. Miksi pelätä ja kartella silloin tällöin herkkuhetkiä, jos se on maailman toiseksi paras juttu!? Pitäisikö lähteä salille bodaamaan, jos yksinkertaisesti inhoaa sitä? Rohkaistukaa kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja joita on tarjolla, vaikkapa tällä salilla. OTE tarjoaa hyvät mahdollisuudet treenata, mutta myös viihtyä treenatessa. Kun olin ensimmäistä kertaa Rinna-Riikan vetämässä spinningissä, se oli suorastaan hirvittävää. Ensimmäisen 10 minuutin jälkeen ajattelin, että selviänköhän tästä? Tunnin jälkeen olo oli kuitenkin kuin voittajalla ja menin seuraavalla viikollakin. Nyt en malta odottaa seuraavaa spinningtuntia, sillä on niin hauskaa polkea porukalla hyvän musiikin tahtiin, ja lisäksi huipputehokasta."